előrejelzés

2021.09.29. 08:05

Több időjárási jelenség miatt is elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas megyére

Élvezzük ki a délelőtti napsütést, mert szerdán délután megérkezik a csapadék megyénkbe. A levegő hőmérséklete legfeljebb 21 fokig melegszik majd fel.

vaol.hu

Zivatarfelhők Kőszeg és környéke felett fotók: Ráduly László

Fotó: Ráduly László

Reggelre párássá válik a levegő, főleg délnyugaton köd is képződik. Napközben nyugat felől borultságig növekszik a felhőzet, és eleinte csak elszórtan, késő délutántól a Dunántúlon már többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar is. Estétől kelet felé mozdul a csapadéksáv. Napközben a délkeleti, estétől az északnyugati szél erősödhet meg. Reggel 16, délután 21 fok körül alakul a hőmérséklet – tájékoztat a köpönyeg.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több időjárási jelenség miatt is elsőfokú figyelmeztetést adott ki Vas megyére. Citromsárga riasztás van érvényben a zivatarok veszélyei miatt. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat. A zivatarok mellett a tartósan sűrű ködre (> 6 óra) is figyelmeztetnek, a látástávolság esetenként csak pár száz méter.

Fotó: met.hu

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. Az ország keleti részén a fejfájás, míg nyugaton a szív-és érrendszeri tünetek dominálnak – írja a köpönyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában