Időjárás

2023.07.24. 08:03

Másodfokú riasztás is érvényben van Vas vármegyére, délutánra ideérhetnek a viharok

Vaol.hu

Forrás: Szendi Péter

Késő délutánig az ország legnagyobb részén napos, gyengén felhős, száraz idő várható, de a Dunától keletre időszakosan lehetnek erősen felhős körzetek. Az északkeleti tájakon kevés helyen és kis eséllyel kialakulhatnak záporok, zivatarok. Késő délutántól, kora estétől viszont már egyre nagyobb területen válik erőteljessé a gomolyfelhő-képződés, és alakulnak ki záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel északon, északnyugaton heves zivatarok is előfordulhatnak. Sokfelé kísérik élénk, a Dunántúlon erős lökések a déli, délnyugati szelet. Zivatarok környezetében viharos, akár károkozó széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között várható. Késő estére többnyire 22 és 29 fok közé csökken a hőmérséklet - írja a met.hu.

Forrás: met.hu

Vármegyénk területén három időjárási jelenség miatt is riasztás van érvényben. Elsőfokú figyelmeztetést adtak ki a magas középhőmérséklet miatt, a tájékoztatás szerint, a napi középhőmérséklet 25 °C felett alakulhat. Tovább másodfokú, azaz narancssárga riasztás van érvényben a délután érkező heves zivatarok és a felhőszakadás miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában