Csapadékosabb az átlagnál

2023.12.14. 08:00

Meddig kell még az esernyő? - szakértőnél érdeklődtünk

Szerdán délután 3-4 Celsius fokot mutattak a hőmérők Szombathelyen, ezzel az ország hűvösebb pontjai közé tartoztunk. A múlt heti fagyos időjárás után esőt és enyhülést hozott a front.

Cseh-Egyed Bernadett

Fotó: Szendi Péter

Csütörtök délig még változó intenzitással előfordulhat kisebb eső, majd a hullámzó frontrendszer kelet felé húzódik. Lassan feloszlik a vastag felhőzet, csökken a csapadékhajlam - tudtuk meg Pétervári Tibortól, az Országos Meteorológiai Szolgálat szombathelyi észlelőjétől. A szakértő szólt arról is, a talaj jócskán telített nedvességgel, a szombathelyi főállomáson közel 50 milliméternyi csapadékot regisztrált a hónapban - ez már most meghaladja a sokéves decemberi átlagot. 

A hétvégén magas lesz a légnyomás és szombat estig erős, sokszor élénk széllökésekre számíthatunk. A légmozgás hatására kitisztul a levegő, néhány órás napsütés valószínű. Jellemzően öt fok körül alakulnak a maximumok, éjszakánként 0 és -5 fok közötti értékeket mérhetünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában