Időjárás

2024.02.22. 07:47

Egy kisebb zűrzavar keletkezik a kora tavaszi időben: elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Vas vármegyére

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani csütörtökök Vas vármegyében.

Vaol.hu

A HungaroMet előrejelzése szerint nyugat felől tovább vastagszik a felhőzet, és általában erősen felhős vagy borult lesz az ég. Az északi területeken előfordulhat délutántól gyenge eső. A déli, délnyugati szelet élénk, elsősorban a nyugati országrészben erős, olykor viharos lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet döntően 11 és 16 fok között valószínű, de az északi, északkeleti határszélen kissé hűvösebb maradhat az idő. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

A HungaroMet elsőfokú, vagyis citromsárga figyelmeztetést adott ki Vas vármegyére az erős, viharos széllökések miatt. A várt legerősebb széllökések meghaladhatják a 70 km/h-t.

Forrás: met.hu

Orvosmeteorológia

Erős melegfronti hatás terheli szervezetünket, mely különösen megviselheti az időseket és a krónikus betegeket, de az egészséges szervezetre is hatással lehet. Az arra érzékenyeknél fejfájás, alvászavar, fáradékonyság jelentkezhet, továbbá fizikai és szellemi teljesítő képességünk is romolhat. Ennek köszönhetően sokaknál figyelmetlenség, koncentrációs zavar jelentkezhet, ami növeli a balesetek előfordulásának kockázatát. A szív-és érrendszeri betegeknek különösen megterhelő ez az időjárási helyzet. Náluk jellemzően vérnyomás-ingadozás, szédülékenység alakulhat ki - írja a koponyeg.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában