Időjárás

2024.02.28. 07:45

Előkerül a napsütés szerdán Vas vármegyében, délután 16 fokig melegíti fel a hőmérsékletet

Mutatjuk, hogy milyen időre számíthatunk a hét harmadik napján vármegyénkben.

Vaol.hu

Fotó: Unger Tamás

A HungaroMet előrejelzése szerint a köd feloszlik, általában fátyolfelhős, napos idő várható, csak kisebb körzetekben lehet zártabb, vastagabb a felhőtakaró. A nyugati országrészben délután előfordulhat néhol eső, zápor. A déli, délkeleti szél kevés helyen, nagyobb eséllyel az északnyugati és a délkeleti tájakon élénkülhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul. Késő estére 7 és 12 fok közé hűl le a levegő.

A HungaroMet egyelőre nem adott ki semmilyen riasztást Vas vármegyére. A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság viszont arra hívja fel a figyelmet, hogy ködfoltos útszakaszokra kell számítani vármegyeszerte. Bejegyzésükben összefoglalták tanácsaikat, mit kell tenni ilyen esetben:

Orvosmeteorológia

Fronthatás nem várható, de melegfronti jellege van a légkörnek. Az arra érzékenyeket fejfájás, szédülés, migrén gyötörheti. Ágynyugalom, elsötétített szobában néhány óra pihenés, fájdalomcsillapító gyógyszer a tüneteket jelentősen csökkentheti. A nappali maximumhőmérséklet a sokéves átlag fölé várható, a reggelek azonban hűvösek, ennek megfelelően javasolt rétegesen öltözködni - írja a koponyeg.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában