Időjárás

2024.03.11. 08:13

Másodfokú riasztást adtak ki Vas vármegye területére

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Katona Tibor

Erősen felhős vagy borult idő várható, de lehetnek átmeneti szakadozások, vékonyodások a felhőtakaróban, nagyobb eséllyel a Dunától keletre. Többfelé, több hullámban várható időszakos eső, zápor, tartósabb és nagyobb mennyiségű csapadék a Nyugat-, Északnyugat-Dunántúlon valószínű. Az általában délkeleti irányú szelet élénk, a Dél-Alföldön erős, egy-egy helyen viharos széllökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 13 és 18 fok között valószínű, ennél néhány fokkal hidegebb idő a tartósabban csapadékos nyugaton, melegebb az átmenetileg kevésbé felhős keleti vidékeken lehet. Késő este 6 és 13 fok közötti értéket mérhetünk - írja a met.hu.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú riasztást adott ki vármegyénk területére. Mint írják, egy ciklon hatására a Dunántúl nyugati felén területi átlagban 20-40 mm eső várható a következő egy-másfél nap során, de lokálisan ennél nagyobb mennyiség sem kizárt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában