Nem vicc!

2024.04.18. 12:30

Péntek hajnalra fagypont alá is süllyedhet a hőmérséklet Vas vármegyében

Vaol.hu

Forrás: Cseh Gábor

Extrémnek mondhatók az elmúlt napok időjárási körülményei Vas vármegyében, ugyanis amíg vasárnap a verőfényes napsütés egészen 30 fokig melegítette fel a levegő hőmérsékletét, addig kedden már csak nyolc fok volt napközben, az Írott-kőn pedig havazott. Ráadásul Sopronban hétfőn jég is esett. Az elkövetkezendőkben is keményebb arcát mutatja a tavasz, a Kőszegi Időjárás Előrejelzés arról tájékoztatott közösségi oldalán, hogy péntek hajnalra, néhány óráig helyenként fagypont alá csökkenhet a hőmérséklet Vas vármegyében. 

A várhatóan felhőmentes és szélmentes időjárásban az Alpokalján is számíthatunk légköri fagyok kialakulására. A holnap hajnalra várható minimum értékek -2 és +1 fok közé várhatóak. Fagyra a szélvédett, felhőmentes részeken, völgyekben lehet számítani foltokban. Ahol lesz egy kis légmozgás vagy egy kis felhőzet ott fagypont felett alakul a hőmérséklet. Talajmenti fagy többfelé lehetséges, légköri fagy helyenként. Megváltoztatni ezt nem tudjuk, de ahol lehetséges védekezhetünk ellene.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában