Időjárás

2024.05.13. 07:50

Vas azon kevés vármegyék egyike, ahová kiadták az elsőfokú riasztást: jégeső is várható

Mutatjuk, hogy milyen időre lehet számítani a hét első napján vármegyénkben.

Vaol.hu

Forrás: VN/archív

Fotó: Szendi Péter

A HungaroMet előrejelzése szerint a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában sok napsütésre van kilátás, ám Nyugat-, Délnyugat-Dunántúl fölé vastagabb felhők is sodródhatnak, a határ mentén zápor előfordulhat, néhol akár az ég is megdörrenhet. A keleties szelet időnként élénk lökések kísérhetik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható. Késő estére 11 és 19 fok közé hűl le a levegő.

A HungaroMet elsőfokú, vagyis citromsárga figyelmeztetést adott ki a zivatarok veszélyei miatt két vármegyére, ezek közül pedig az egyik Vas. Az elsődleges veszélyforrást a villámlás jelent, emellett esetenként szélerősödés, jégeső előfordulhat.

Forrás: HungaroMet

Orvosmeteorológia

Számottevő fronthatás nem terheli szervezetünket. A frontérzékenyek javulást tapasztalhatnak. Jelentősebb egészségi állapotot befolyásoló időjárási tényezőre nem kell számítani, a legtöbb időjárás okozta tünet enyhül, illetve megszűnik - írja a koponyeg.hu

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában