baleset

2018.01.11. 09:42

Autóval ütközött egy vonat Körmenden (FRISSÍTVE)

A baleset a Vasaljai utcai vasúti átjáróban történt. Egy ember megsérült.

Simon István

Fotó: Simon István

 

Fotó: Simon István

Vasalja felől haladt a 8-as út irányába egy utánfutós osztrák kisteherautó, amikor a vasúti átjárónál a sofőr figyelmetlenül, a tilos jelzés ellenére hajtott a sínekre, ahol épp egy személyvonat érkezett. A Szentgotthárd felől Körmend irányába tartó vonat az autónak ütközött. A kisteherautó az ütközés után a fénysorompót is kidöntötte, az autó a sín egyik, az utánfutó a másik oldalára csapódott. Az autóban ketten ültek, egy ember könnyebben megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A vonat a baleset helyszínétől több mint 500 méterre tudott megállni.

Fotó: Simon István

Ezen a szakaszon a vonatok 120 km/h-val közlekedhetnek, szerencsére a vonat nem ment ennyivel, „csak” körülbelül 100 km/h-val, mivel még nem gyorsult fel teljesen az előző megálló óta. Az autósnak is szerencséje volt, mivel a vonat oldalra kipördítette, és nem tolta maga előtt.

Fotó: Simon István

A helyszínelés és a mentés idejére az útszakaszt lezárták, a forgalmat elterelik.

Fotó: Simon István

A GYSEV Zrt. sajtószóvivőjétől az alábbi tájékoztatást kaptuk:

  • A fénysorompó tilos jelzése ellenére a vasúti átjáróba hajtott egy személygépkocsi ma 8.55-kor Horvátnádalja és Körmend között, és összeütközött a Szentgotthárdról Szombathelyre közlekedő személyvonattal. A baleset következtében a gépkocsiban ülő két személy közül az egyik könnyű sérülést szenvedett. A vonatforgalom áll a helyszínelés ideje alatt, az utasokat Körmend és Szentgotthárd között vonatpótló autóbuszok szállítják.
  • A GYSEV Zrt. újabb közleménye:

  • A reggeli baleset helyszínelése befejeződött, a vonatforgalom 11.05-kor megindult Körmend és Szentgotthárd között. Az érintett szakaszon a délutáni órákig kisebb késések még előfordulhatnak.
  • Ezek is érdekelhetik

    Hírlevél feliratkozás
    Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

    Rovatunkból ajánljuk

    További hírek a témában