lakás, pince, korom

2018.01.25. 10:41

Három tűzeset történt 24 óra alatt megyénkben

Lakás egyik helyisége égett Szombathelyen, pincében keletkezett tűz Kám településen, míg egy családi ház kéményében lerakódott korom izzott Celldömölkön.

Fotó: Illusztráció

Hálószoba égett mintegy húsz négyzetméteren, Szombathelyen, egy  Barátság utcai társasház második emeleti lakásában szerdán délután. A tűz a nyílászárókra is átterjedt. A szombathelyi hivatásos tűzoltók vonultak a helyszínre. Az áramtalanítást követően egy vízsugárral rövid idő alatt megszüntették a lángokat, majd átszellőztették az ingatlant és a lépcsőházat. A tűz következtében egy harmadik emeleti lakás erkélye is megrongálódott. A tűzben nem sérült meg senki. A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálata helyszíni szemlét végzett a tűz által érintett ingatlanban.

Kazánházban keletkezett tűz Kám településen a Kisfaludy Sándor utcában szerdán a kora esti órákban. A kazánból kipattanó szikra a helyiségben lévő kartondobozokat, valamint tűzifát gyújtotta meg. A kámi önkéntes és a vasvári önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egységek egy vízsugárral körbehatárolták, majd eloltották a lángokat. Az oltást követően a tűzoltók a parazsat eltávolították, majd nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették a pincehelyiséget és a házat. A tűzben nem sérült meg senki.

Családi ház kéményében izzott a lerakódott korom Celldömölkön, a Kassa utcában csütörtökön hajnalban. A celldömölki önkormányzati tűzoltók az izzó égésterméket eltávolították a kéményből, a tisztító nyíláson keresztül, majd hőkamerával átvizsgálták a tetőszerkezetet. A tűzben nem sérült meg senki. Az egység a helyszínre kérte a kéményseprő szakembereket.- írja a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában