Megkezdődött a tárgyalás

2018.01.23. 17:56

Meghalt a munkás az építkezésen

Az első tárgyalási napot tartották kedden a gondatlan veszélyeztetés ügyében. Tavalyelőtt nyáron történt a végzetes munkabaleset. Folytatás áprilisban.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette a vád az építési vállalkozó ellen, akinek kedden kezdődött meg a tárgyalása a Szombathelyi Járásbíróságon.

2016 augusztusában szerződött egy raktár tetejének lebontására a vádlott. A munkásait a raktárhoz vitte, elmondta nekik, mi a teendő, majd egy másik személyt bízott meg a munka irányításával. A dolgozók kaptak megfelelő felszerelést a bontáshoz: munkavédelmi sisakot, mellényt, kesztyűt, bakancsot és láthatósági mellényt, valamint egyéni védőeszközként két darab testhevedert.

A nyomozás kiderítette: amikor leesett a munkás, nem viselte a hevedert, és hiába szólt neki a munkát felügyelő kollégája, kilépett a tetőre. Akkor történt a baleset, több mint öt méter magasból lezuhant a férfi, a kórházban belehalt sérüléseibe.

A bíróság az első tárgyaláson megkezdte a bizonyítási eljárást: tanúkat és szakértőt hallgattak meg. Eldőlt: április 10-én folytatódik a tárgyalás, akkorra is tanúkat idéztek – tájékoztatott dr. Kustos Anna Zsófia sajtószóvivő.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában