hófúvás

2018.02.26. 12:53

Baleseteket és elakadást eredményezett a hófúvás Vas megyében

Vasárnap már nem esett a hó Vas megyében, azonban több úton is nehezen lehetett közlekedni a hófúvás miatt. Több helyen autók csúsztak az árokba, autók akadtak el a szél következtében a közúton kialakult hótorlaszokban.

Fotó: Simon István

Az árokba csapódva, az oldalán állt meg egy autó Celldömölk település közelében szombaton hajnalban. Az autóban ketten utaztak, mindketten sérülés nélkül ki tudtak szállni a járműből. A celldömölki önkormányzati tűzoltók visszahelyezték a közútra az autót.

Három személyautó csúszott meg a közúton, majd az árokba csapódva álltak meg a 87-es főúton Táplánszentkereszt közelében szombaton hajnalban. A balesetben hárman megsérültek, őket a mentők kórházba szállították. A szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, egy mezőgazdasági vontató pedig a közútra segítette az autókat.

Autóalkatrészeket szállító kisteherautó akadt el a hóban Bük település közelében szombaton délelőtt. A csepregi önkormányzati tűzoltók vonultak a helyszínre. Az egység biztosította a helyszínt, amíg egy erőgép drótkötél segítségével kivontatta a hó fogságából.

Két méter mély árokba csapódva, a tetején állt meg egy személyautó Balogunyom településen, a Petőfi Sándor utcában. A balesetben nem sérült meg senki. A szombathelyi hivatásos tűzoltók csörlő segítségével a járművet az árokból kivontatták.

Személyautó csapódott az árokba a 86-os számú főúton Répcelak közelében szombaton délután. A balesetben a jármű vezetője megsérült, őt a mentők kórházba szállították. A répcelaki önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autót, majd csörlő segítségével az árokból kivontatták azt. A műszaki mentés idején az érintett útszakaszt teljes szélességében le kellett zárni a forgalom elől.

Két személyautó akadt el a hóátfúvásos szakaszon, Celldömölkön az Izsákfa úton szombaton az esti órákban. A celldömölki önkormányzati tűzoltók drótkötél segítségével a közútra segítették a járműveket. Az autókban összesen nyolcan utaztak, egyikük sem sérült meg a balesetben.

Szentgotthárd és Magyarlak közötti úton megcsúszott, majd a szántőföldre csapódva állt meg egy személyautó vasárnap hajnalban. A balesetben egy ember megsérült. A szentgotthárdi katasztrófavédelmi őrs és a magyarlaki önkéntes tűzoltók áramtalanították az autót, majd kerekeire állították.

Mentőautó akadt el a hóban Mesteri településen a Kossuth Lajos utcában, vasárnap hajnalban. A celldömölki önkormányzati tűzoltók kézi erővel a bajba jutott járművet kiszabadították szorult helyzetéből.

A közúton megcsúszva egy árokba hajtott egy személyautó Külsővaton. A balesetben nem sérült meg senki. A celldömölki önkormányzati tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd felszámolták a forgalmi akadályt.- foglalja össze a katasztrófavédelem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában