Vádemelés

2018.05.02. 08:52

Fejszét vitt a kocsmába egy vasi férfi

Bicskáját, aztán egy fejszét is használt volna a férfi egy vita hevében az egyik Szombathelyhez közeli település kocsmájában. Tavaly augusztusban volt az incidens, a most készült vádemelés szerint az ügyészség elzárásra ítélné a férfit.

Bakos Ágnes

Fotó: Pixabay

Fotó: Pixabay

Egy hat centis pengehosszúságú kést vett elő a férfi, miután összeveszett egy másik férfival a kocsmában. Hadonászott a késsel a vádlott, vitapartnerét azzal fenyegette, hogy megöli. A másik fél nem ijedt meg: kiütötte a bicskát a hadonászó kezéből. A támadó kihátrált a kocsmából, de azt mondta, visszajön – így is tett, addigra pedig egy fejszével szerelkezett fel. A korábbi vitapartner felé ütött a fejszével, a másik férfi kitért az ütés elől, földre vitte a „fegyverest” és elvette tőle a fejszét.

Nem esett baja senkinek, de a vádlott súlyos sérülést okozhatott volna. A vád ezek alapján felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette, valamint súlyos testi sértés bűntettének kísérlete.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítéljék elzárásra a vádlottat és kobozzák el a már lefoglalt eszközeit – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában