Spórolni próbált

2018.05.11. 08:47

Megpróbálta lefizetni a vizsgabiztost – Felfüggesztettet javasol a körmendi ügyészség

Becsületesnek bizonyult a körmendi autószerelő, kétszeresen is: hiába ajánlották neki kétszer is, nem fogadta el a kenőpénznek szánt 35 ezer forintot. A vesztegetéssel kísérletező most felfüggesztett börtönt kaphat és valószínűleg fizethet is.

Bakos Ágnes

A nem használt ötéves gumi felszerelése semmilyen műszaki veszéllyel nem jár Fotó: Shutterstock

Vesztegetés a vád a férfi ellen, aki az anyja autójával próbált spórolni – tájékoztatott a Körmendi Járási Ügyészség vádemeléséről dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Tavaly ősszel történt az eset: a férfi műszaki vizsga előtti átnézésre vitte az anyja autóját. A kocsin több hibát is talált a szerelő, jelezte is, hogy amíg azokat nem javíttatják ki, nem megy át a műszakin a kocsi. Az előzetes átvizsgálást kifizette a férfi, aztán jött elő a javaslatával: a szervizként is működő vizsgabázis autószerelője egy kis plusz pénzért engedje át a kocsit a vizsgán, a műszaki hibákkal együtt. Nemet mondott a szerelő, a vádlott viszont követte és másodszorra már konkrét összeggel próbálkozott: 35 ezer forintot ígért. A vizsgabiztos ismét nemet mondott – és feljelentés lett az ügyből.

Most készült el a vádemelés, felfüggesztett börtönbüntetést javasol az ügyészség, és azt is, kapjon pénzbüntetést a vesztegetés kísérletéért a férfi, és ne adják vissza neki a 35 ezer forintot, amivel vesztegetni próbált. Majd a bíróság dönt.

(Kiemelt képünk illusztráció – Fotó: Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában