életveszélyes sérülés

2018.07.24. 08:00

Börtönbe mehet a cserbenhagyó sofőr: két embert ütött el Sárváron

Életveszélyesen sérült meg az egyik, súlyosan a másik gyalogos, akiket tavaly novemberben ütött el egy autós egy sárvári gyalogátkelőn. Továbbhajtott a sofőr, letöltendő börtönbüntetést kaphat.

Bakos Ágnes

Fotó: Illusztráció

Segítségnyújtás elmulasztásával és közúti baleset gondatlan okozásával is vádolják a férfit, aki a sárvári Rákóczi utcában ütött el két gyalogost, majd továbbhajtott. A vádirat azt írja a körülményekről, hogy a tavaly novemberben történt baleset idején éjszakai sötétség volt, de működött a közvilágítás, az úttest pedig nedves volt az esőtől. Ilyen viszonyokhoz nézve az autós túl gyorsan és figyelmetlenül közelítette meg a Rákóczi utcán kijelölt gyalogátkelőhelyet – gyakorlatilag egyáltalán nem vette észre a tőle jobbról átkelő két gyalogost. Elütötte őket a felezővonaltól majdnem másfél méterre.

A két gyalogos felcsapódott az autó motorháztetejére, onnan a szélvédőre, aztán az egyikük az úttestre, másikuk az út melletti bokrokba esett. Az egyikük életveszélyes, a másik súlyos sérüléseket szenvedett a balesetben. A sofőr nem állt meg, nem nyújtott a sértetteknek segítséget, de megtalálták.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, hogy ítéljék végrehajtandó börtönbüntetésre a cserbenhagyó sofőrt és tiltsák el a járművezetéstől – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában