Tárgyalás

2018.09.28. 11:24

Pénzbüntetést kaphat az édesanyját meglopó fiatal nő

A vádlott 2018. májusában Szombathelyen ellopta édesanyja pénztárcáját, amiben 80 ezer forint készpénz mellett bankkártyája, és hitelkártyája is benne volt.

vaol.hu

Fotó: Illusztráció!

A Vas Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint a Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség lopás bűntette és információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette miatt emelt vádat egy fiatal nővel szemben. A vádlott 2018. májusában Szombathelyen ellopta édesanyja pénztárcáját, amiben 80 ezer forint készpénz mellett bankkártyája, és hitelkártyája is benne volt. Ezután unokaöccsének a pénztárcáját is eltulajdonította az összes személyi okmányával, és egyéb okirataival együtt.

A fiatal nő ezt követően az ellopott bankkártyáról 50 ezer forintot vett fel egyik szombathelyi bankjegy kiadó automatából. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzésben pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

A tájékoztatás szerint nem csak ebben az esetben emeltek vádat. A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség 3 rendbeli lopás bűncselekménye miatt emelt vádat azzal a nővel szemben, aki a vád szerint az egyik szombathelyi óvodában dolgozott, és meglopta munkatársait. A vádlott 2018. májusától 2018. augusztusáig három óvodai dolgozótól összesen 72.000 Ft-ot tulajdonított el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában