Életet mentett

2018.10.18. 10:22

Jelzett a szén-monoxid-érzékelő egy celldömölki lakásban

Az önkormányzati tűzoltók mérőműszerei kimutatták a szén-monoxid jelenlétét a lakás levegőjében.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

A celldömölki önkormányzati tűzoltókat riasztották a celldömölki Marx Károly utcába, ahol egy szén-monoxid-érzékelő jelzett be egy lakásban. Az egység méréseket végzett az ingatlanban. Mérőműszereik a cserépkályha kéményének kivezető nyílásánál tudták kimutatni a szén-monoxid szintet. A tűzoltók átszellőztették az ingatlant, valamint felhívták a lakók figyelmét a fűtőberendezés használatának mellőzésére. Az eset kapcsán nem sérült meg senki, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség – tájékoztat hivatalos oldalán a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

A szén-monoxid-érzékelő életet menthet, és meg is tette a berendezés ebben az esetben is. Ezek nem csak a fűtési szezonban, hanem azon túl is biztonságot nyújtanak ott, ahol gázüzemű, nyílt égésterű, átfolyó vízmelegítő berendezés üzemel. Azonban a megfelelőszén-monoxid érzékelő készülékek is csak akkor biztonságosak, ha azokat jól használjuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában