Rendőri intézkedések

2018.10.17. 09:35

Igazoltatás után kétszer is pozitív értéket mutatott az alkoholszonda Vas megyében

Egyik esetben a rendőrök a helyszínen elvették a járművezető jogosítványát, a másik esetben is megtették volna ezt az intézkedést, csak az illető nem rendelkezett vezetői engedéllyel.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Illusztráció

A járőrök 2018. október 16-án egy személyautóval közlekedő helyi lakost igazoltattak a megyeszékhelyen. Az intézkedés során a sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították. A férfivel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult – írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé 2018. október 16-án az a helyi férfi is, akit Perenye belterületén igazoltattak. A rendőrök megállapították, hogy a sofőr vezetői engedély nélkül vett részt járművével a közúti forgalomban, továbbá a vele szemben alkalmazott alkoholszonda is pozitív értéket mutatott, ezért előállították. A Szombathelyi Rendőrkapitányság az ügyben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indított.

A rendőrök 2018. október 16-án a Szombathelyi Rendőrkapitányságra előállították azt a nagyteveli férfit, aki az intézkedést megelőzően egy, a megyeszékhelyen történt anyagi káros közlekedési baleset részeseként a másik jármű vezetőjével szemben agresszíven viselkedett és annak autóját több esetben megrúgta. A nyomozók a férfit gyanúsítottként kihallgatták és az ügyben garázdaság vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában