nem hagyták szó nélkül

2018.10.08. 10:27

Jegyekkel üzérkedett, milliókat keresett – Leültetné a csalót a körmendi ügyészség

Összesen kilencven embert vert át és mintegy 4,6 millió forintot keresett a jegyüzér, aki ellen most emelt vádat a körmendi ügyészség. Szabadságvesztésre ítélhetik.

Bakos Ágnes

Fotó: pixabay.com

Zenei fesztiválokra árult jegyet a férfi, de úgy, hogy nem volt egyetlen belépője sem. Szállást is „intézett”, ha arra volt szükség, legyen szó Sopronról, a Balatonról vagy Budapestről.

Tavalyelőtt ténykedett a jegyüzér, nem kis sikerrel: 89 embert vert át, így több mint 4,1 millió forinthoz jutott. Persze a jegyvásárlók nem jutottak belépőhöz, sem szálláshoz.

Sokan nem hagyták szó nélkül az átverést: többszöri felszólításra, illetve hatósági eljárás kilátásba helyezése után 34 sértettnek összesen 1,5 millió forintot visszafizetett.

Aztán volt, akit nagy tételben rövidített meg: egy ismerőse 500 ezer forintot adott kölcsön, hasznot remélt, hiszen a vádlott meggyőzte, hogy olcsón vesz fesztiváljegyeket, azokat drágábban továbbadják. Az üzlet nem jött össze.

Ezzel együtt kilencven rendbeli csalás a vád, a Körmendi Járási Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítéljék szabadságvesztésre a csalót – tájékoztatott dr. Simon József főügyész.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában