Alkoholszonda

2019.01.13. 09:44

Ittasan vezetett, kétszer is fennakadt a rendőri ellenőrzésen

Pozitív értéket mutatott a szombathelyi és a kőszegi férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda.

police.hu

Fotó: Shutterstock

Kétszer akadt fenn a rendőri intézkedésen egy helyi lakos szombaton a megyeszékhelyen. A személygépkocsival közlekedő férfit két esetben igazoltatták munkatársaink és a vele szemben alkalmazott alkoholszonda mindkét esetben pozitív értéket mutatott. A sofőrrel szemben – előállítását követően és járművezetői engedélyének elvétele mellett – a Szombathelyi Rendőrkapitányság járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást, engedély nélküli vezetés miatt pedig szabálysértési eljárást indított.

Ugyancsak alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé szombaton az a helyi lakos is, akit Kőszegen igazoltattak a járőrök. Az intézkedés során a férfivel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért előállították. A sofőrrel szemben – járművezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Kőszegi Rendőrkapitányság büntetőeljárást indított – írja hivatalos oldalán a police.hu.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában