Időjárás

2019.02.23. 08:41

A viharos szél miatt négy esetben kellett a vasi tűzoltóknak beavatkozni

A fa kidőlések miatt nem sérült meg senki.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Meggyeskovácsi külterületén fa dőlt a közútra, akadályozva a közúti közlekedést. A sárvári hivatásos tűzoltók a fát eltávolították, a közlekedési akadályt megszüntették – írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Szombathelyen a Dudás József utcában egy fa körülbelül öt méteres száraz ága a kerítésre dőlt, azt megrongálta. A szombathelyi hivatásos tűzoltók az ágat motoros láncfűrésszel segítségével eltávolították, a veszélyes helyzetet megszüntették.

Jánosháza külterületén egy fa dőlt távközlési légvezetékre, melynek egyik oszlopa is eltört, veszélyeztetve a közúti forgalmat. A jánosházai önkéntes és a sárvári hivatásos tűzoltók a fát eltávolították, az oszlop sérüléséről a távközlési szolgáltatót a műveletirányítási központ értesítette.

Szombathelyen a Rohonci úton egy kilencemeletes társasház nyolcadik emeletén a lépcsőházi ablakot az erős szél megrongálta, a lehulló üvegszilánkok az arra közlekedőkre veszélyt jelentett. A szombathelyi hivatásos tűzoltók az ablakot eltávolították, a veszélyt megszüntették.

Ezek is érdekelhetik