a rendőrök megtalálták a vétkest

2019.05.31. 19:14

Balesetet okozott egy Suzuki, elhajtott a helyszínről Szombathelyen

A rendőrök megtalálták az autót és a sofőrt is.

Horváth Balázs

Forrás: Vas Népe

Fotó: Horváth Balázs

Pénteken délután egy Suzuki haladt a Csaba úton, amikor a 86-os út Szombathelyt elkerülő szakaszához érve a sofőr balra akart kanyarodni, de figyelmetlenül hajtott be a kereszteződésbe. A Suzuki az elkerülő út külső sávjában haladó Opel Insignia elé került, de az Opel vezetője vészfékezett és balra rántotta a kormányt, hogy ne ütközzön a Suzuki oldalának. Sikerült is kikerülnie a szabálytalan járművet, de a belső sávban érkező Toyota Celica meglökte hátulról az Opelt, majd mindkét jármű a szemből érkező kamion oldalának csapódott.

Fotó: Horváth Balázs / Vas Népe
Fotó: Horváth Balázs / Vas Népe

A vétkes Suzuki vezetője megállt, megnézte, hogy milyen balesetet okozott, majd segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről. A balesetnek több szemtanúja is volt, akik megjegyezték a rendszámot, valamint a sofőrről is személyleírást tudták adni. A rendőrök nem sokkal később megtalálták a vétkest, akit visszakísértek a helyszínre.

Fotó: Horváth Balázs / Vas Népe
Fotó: Horváth Balázs / Vas Népe

Óriási szerencse, hogy az alaposan összetört autókban nem sérült meg senki, információink szerint a biztonsági övet is használta mindenki.

Fotó: Horváth Balázs / Vas Népe
Fotó: Horváth Balázs / Vas Népe

A helyszínelés idején az elkerülő út egy részén csak egyik irányban haladhatott a forgalom, ezalatt az idő alatt ismét hajmeresztő mutatványokat végrehajtó autósokat is láttunk. Egy autós majdnem elsodorta a láthatósági mellényben lévő rendőrt, aki a külső sávba terelte az autósokat, az autós viszont nem akart sávot váltani.

Fotó: Horváth Balázs / Vas Népe

Nem sokkal később egy Suzuki vezetője, akinek a rendőr egyértelműen mutatta, hogy egyenesen haladjon tovább, megkerülte a terelőbójákat, majd egy forgalom elől elzárt területen és egy záróvonalon áthajtva balra kanyarodott, miközben egy másik rendőrt ismét majdnem elsodort. Az autósnak egyébként mindössze néhány száz métert kellett volna kerülnie a baleset miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában