Összefoglaló

2019.08.21. 14:41

Balesetekkel telt az augusztus 20-i hétvége Vas megyében

Kilenc műszaki mentéshez kaptak riasztást a Vas megyei tűzoltó egységek az elmúlt napokban.

vaol.hu

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Kisteherautó szabott el egy talajszint feletti gázcsonkot Szombathelyen, a Rák utcában pénteken délután. A szombathelyi hivatásos tűzoltók a gázszivárgást egy csődugó segítségével megszüntették, majd az egység a helyszínre kérte a gázszolgáltató szakembereket. Az eset kapcsán lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség.

Kutya szorult a kerítés lécei közé és önerejéből nem tudott kiszabadulni Szombathelyen, a Vasút utcában pénteken az esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kéziszerszámok segítségével a jószágot kiszabadították.

Két személyautó ütközött össze Gyalókán a Fő utcán, szombaton reggel. A baleset helyszínére a csepregi önkormányzati, a répcevisi és a peresznyei önkéntes tűzoltókat riasztották. Az egységek áramtalanították a balesetet szenvedett járműveket majd segítséget nyújtottak a mentőknek az egyik autó sofőrjének és utasának mentőhelikopterbe való elhelyezésében.

Egy szerszámokat szállító kisteherautó és egy személyautó ütközött össze Körmenden, a Rákóczi Ferenc úton szombaton délelőtt. A körmendi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Vaddal ütközött egy személyautó a 84-es főúton Zsédeny közelében szombaton a késő esti órákban. A répcelaki önkormányzati tűzoltók áramtalanították és átvizsgálták a személyautót, de olajfolyást és füstölést nem tapasztaltak. A műszaki mentés idejére az érintett útszakaszt fél pályán le kellett zárni a forgalom elől.

Egy személyautó és egy autóbusz ütközött össze Szombathelyen, a Szent Flórián körúton, szombaton este. Az ütközést követően a busz parkoló autónak, fának, közlekedési táblának, majd ház kerítésének ütközött. A szombathelyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket.

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Fotó: Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Két személyautó ütközött össze egy útkereszteződésben Celldömölkön, a Hegyi utcában vasárnap délután. A celldömölki önkormányzati tűzoltók áramtalanították az autókat majd biztosították a helyszínt.

Fotó: Celldömölki Önkormányzati Tűzoltó-parancsnokság

Bejelzett a szén-monoxid érzékelő egy szombathelyi négy lakásos társasházban, a Welther Károly utcában hétfőn az esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók kiérkezéséig a lakók az ingatlant átszellőztették. Az egység méréseket végzett, de mérőműszereik nem tudták kimutatni a szén-monoxid jelenlétét a levegőben, majd a helyszínre kérte a gázszolgáltató szakembereket.

Gázszagot éreztek a lakók egy szombathelyi óvoda környezetében Szombathelyen, az Aréna utcában kedden az esti órákban. A szombathelyi hivatásos tűzoltók méréseket végeztek a helyszínen, de mérőműszereik nem tudtak gázkoncentrációt mutatni a levegőben. Az egység a helyszínre kérte a gázszolgáltató szakembereket. Az eset során nem sérült meg senki.

Forrás: police.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában