baleset

2020.01.08. 13:10

Menet közben esett ki a vonatból egy férfi Bobánál (Frissítve)

Két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre.

Horváth Balázs

A Szombathelyről Budapest Déli pályaudvarra tartó Bakony InterCityn történt baleset szerdán. Boba állomásnál egy férfi menet közben kiesett a vonatból, és beesett a szerelvény alá. Információink szerint az utas túlélte a balesetet, de életveszélyesen megsérült. Két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre. Még nem tudták kórházba szállítani, jelenleg is folyik a stabilizálása.

Az említette vonalon késésekre kell számítani.

Frissítés:

Kiugrott a mozgó vonatból

Súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az a férfi, aki a bobai állomáson kiugrott a mozgó vonatból. Mentőhelikopter szállította kórházba.

A vonat elindulása után kiugrott egy utas a Szombathelyről Budapest-Déli pályaudvarra tartó 905-ös számú Bakony InterCity-ből a bobai állomáson, szerdán 11:30-kor, és súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. Köcse Tamás, Vas megyei vezető mentőtiszt elmondta, tíz percen belül a helyszínre érkezett a celldömölki mentőegység, a sárvári esetkocsi és a mentőhelikopter is. A mentők a hatvan év körüli sérültet a peronon fekve, súlyos, életveszélyes állapotban találták, akit a helyszíni ellátás: vérzés és fájdalomcsillapítás után végül a mentőhelikopter szállított kórházba.

A MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága úgy tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy az InterCity 130 perces késéssel folytatta útját, a késés más vonat közlekedését nem befolyásolta. Az érintett mintegy negyven utas egy másik vonattal utazott tovább. Felmerült a kérdés, hogy az IC-nek hogyan lehetett kinyitni az ajtaját, hiszen azok menetközben lezárnak, választ kaptunk erre is. A személykocsik ajtajai 5 km/órás sebesség felett záródnak, az ajtók ekkor reteszelnek, azonban rendelkeznek vésznyitási lehetőséggel. Azt, hogy a mostani balesetnél pontosan mi történt, a még zajló balesetvizsgálat deríti majd ki. A részletekről a vizsgálat lezárta után tudnak bővebb tájékoztatást adni – áll a vasúttársaság közleményében, a rendőrség pedig arról tájékoztatta szerkesztőségünket, hogy a Celldömölki Rendőrkapitányság a baleset körülményeit szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában