Egyikük néhány órán belül kétszer

2020.08.23. 10:38

Ketten ittasan vezettek Vas megyében

Egy sofőr rövid időn belül kétszer is ittasan ült a volán mögé Szombathelyen, ráadásul vezetői engedély nélkül.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Shutterstock

A rendőrök 2020. augusztus 22-én, a késő esti órákban egy személyautóval közlekedő hódmezővásárhelyi lakost igazoltattak Szombathelyen, a Petőfi Sándor utcában. Az ellenőrzés során felmerült a gyanú, hogy a férfi szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, ezért őt mintavétel céljából előállították. A helyszíni intézkedés során megállapították továbbá, hogy a férfi vezetői engedéllyel sem rendelkezik. Néhány óra elteltével, ugyanazzal a gépkocsival közlekedő férfit a rendőrök újra megállították, amelynek során a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért további mintavétel céljából ismét előállították. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja, valamint engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt eljárást indított a Szombathelyi Rendőrkapitányság.

Ugyancsak ittasan ült volán mögé az a helyi lakos is, akit 2020. augusztus 22-én, a délutáni órákban Csénye belterületén igazoltattak a járőrök. A járművezetővel szemben az intézkedés során alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították. A férfival szemben – vezetői engedélyének elvétele mellett – járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indított a Sárvári Rendőrkapitányság – tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában