gyorshajtás

2020.10.08. 12:23

90 km/h helyett 159 km/h sebességgel száguldozott Győrvár és Vasvár közötti

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság közlekedésrendészeti járőrei a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság rendőreivel közösen ellenőrzik a 74-es számú főúton közlekedőket.

police.hu

A 74-es számú főutat a Vas megyei rendőrök a Zala megyei közlekedésrendészeti járőrökkel együtt folyamatosan ellenőrzik annak érdekében, hogy a szabálytalanul előzőket, valamint a gyorshajtókat a forgalomból kiszűrjék, ezáltal a baleseteket megelőzzék. A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az elmúlt napokban is ellenőrizték a főút Vas megyei szakaszán közlekedő gépjárművezetőket.

Az ellenőrzések ideje alatt a rendőrök több esetben regisztráltak olyan közlekedési jogsértést, amikor a gépjárművezetők jelentősen túllépték a megengedett legnagyobb, 90 km/h sebességet, a főút Győrvár és Vasvár közötti szakaszán. Egy autós 142 km/h sebességgel haladt, egy másik gépkocsivezető 143 km/h sebességgel, egy harmadik sofőr pedig 159 km/h sebességgel közlekedett. A gépjárművezetőkkel szemben a járőrök közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak.

A nagyobb mennyiségű eső, az esetleges vízátfolyások, valamint a korlátozott látási viszonyok miatt járműveik sebességét mérsékeljék úgy, hogy biztonságosan tudjanak közlekedni!

A romló látási viszonyok komoly veszélyforrásnak számítanak, ezért különösen fontos a láthatóság és a járművek kivilágítása.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában