Sokuknak költséges lesz a hónap

2021.01.22. 10:08

Nem fogta vissza a sofőröket a téli időjárás – Rengeteg gyorshajtót mértek be Vas megye útjain

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a téli időjárás és a megváltozott útviszonyok miatt a sebességtúllépés veszélyeire!

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának munkatársai az elmúlt napokban is ellenőrizték a megye útjain közlekedőket. A téli időjárás miatt a megváltozott útviszonyok komoly veszélyforrást jelentenek, ezért a rendőri ellenőrzés célja most is az volt, hogy a szabálytalan közlekedők kiszűrésével a baleseteket megelőzzék – írja hivatalos oldalán a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: police.hu

Az ellenőrzések ideje alatt a rendőrök több esetben regisztráltak olyan közlekedési jogsértést, amikor a gépjárművezetők jelentősen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. Egy autós a 84-es számú főúton, Jánosháza térségében 90 km/h helyett 152 km/h sebességgel haladt, egy másik gépkocsivezető pedig Tompaládony belterületén közlekedett 112 km/h sebességgel. Két autós a 86-os számú főút Szombathelyt elkerülő szakaszán lépte túl jelentősen a megengedett legnagyobb sebességet. Az egyik sofőr 141 km/h sebességgel, a másik pedig 144 km/h sebességgel közlekedett. A járőrök a Jánosháza térségében szabálytalanul közlekedő sofőrrel szemben közigazgatási bírságot szabtak ki és büntetőpontot adtak, míg a másik három jogsértés esetében az üzemben tartók közigazgatási bírságot kaptak.

Fotó: police.hu

A képen látható gépkocsik vezetői a 88-as számú főúton 90 km/h helyett 158 km/h és 160 km/h sebességgel közlekedtek, ezért velük szemben mindkét esetben közigazgatási bírság és büntetőpont került kiszabásra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában