Kék hírek

2021.03.20. 08:49

Lezárt ügyek a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságon: ittasan vezettek, felelniük kell érte

Három ittas járművezetővel szemben fejezték be a nyomozást a Vas megyei rendőrök.

Vas Megyei Rendőr-főkapitányság

Fotó: Illusztráció

A járőrök 2021. január 9-én, a késő esti órákban igazoltattak egy személyautóval közlekedő helyi férfit Szombathelyen, az Alkotás utcában. A helyszíni intézkedés során az 50 éves sofőrrel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért őt további mintavételre előállították - tájékoztatott a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendőrség munkatársai 2021. január 30-án, a déli órákban egy személygépkocsival közlekedő helyi lakost igazoltattak Szombathelyen, a Diana utcában. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a 67 éves járművezető szeszes italt fogyasztott elindulása előtt, amit a vele szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéke is igazolt, ezért őt további mintavétel céljából előállították. A férfi vezetői engedélyét sem tartotta magánál.

Mindkét sofőrrel szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A szükséges eljárási cselekményeket a Szombathelyi Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Szombathelyi Járási Ügyészségnek megküldte.

A Sárvári Rendőrkapitányságon indult büntetőeljárás azzal a helyi férfival szemben, aki 2021. február 20-án, az esti órákban közlekedett autójával Sajtoskálon. Az intézkedés során felmerült a gyanú, hogy a sofőr alkohol fogyasztását követően ült a volán mögé, ezért a rendőrök vele szemben alkoholtesztert alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. A férfit további mintavétel céljából előállították.

A sofőrrel szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

A szükséges eljárási cselekményeket a Sárvári Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya elvégezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal a Sárvári Járási Ügyészségnek megküldte.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában