Rendőri intézkedések

2021.05.15. 10:30

Két embercsempészt is fogtak a rendőrök Vas megyében

A rendőrök kettő embercsempésszel és három határsértővel szemben intézkedtek Vas megyében.

Police.hu

Fotó: police.hu

A rendőrök 2021. május 14-én 5 óra 30 perc és 2021. május 14-én 17 óra 30 perc között kettő embercsempésszel szemben intézkedtek, akik három illegális migránst szállítottak gépjárművükben, Vas megyében – írja a police.hu.

A járőrök az M86-os számú főút 98-as kilométerszelvényében a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztálya Székesfehérvári Osztályának információi alapján állítottak meg egy román rendszámú gépjárművet, amelyet egy román állampolgár vezetett. A gépkocsiban még egy fő román állampolgár és három férfi utazott, akik afgán állampolgárnak mondták magukat. A rendőri intézkedés során sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták hitelt érdemlően igazolni, ezért a három férfit a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Fotó: police.hu

A sofőrrel és a másik román állampolgárságú férfival szemben – őrizetbe vételük mellett – embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában