tetten érték

2021.09.09. 08:28

Mindössze 17 éves embercsempészt fogtak el a rendőrök az M1-es autópályán

Az M1-es autópályán közlekedve akart a szerb sofőr tíz illegális migránst Ausztriába juttatni.

Police.hu

Fotó: Police.hu

A rendőrök – a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Nemzetközi Bűnözés Elleni Főosztály Székesfehérvári Osztályának jelzése alapján – 2021. szeptember 9-én 6 óra 50 perckor egy szerb honosságú személygépkocsit ellenőriztek az M1-es autópálya 119-es kilométerszelvényében, a Győrt elkerülő szakaszon. A járműben a 17 éves szerb sofőrön kívül tíz – magukat szír állampolgárnak valló – külföldi utazott, akik sem személyazonosságukat, sem pedig magyarországi jogszerű tartózkodásukat nem tudták igazolni – tájékoztat a police.hu.

A járőrök a gépkocsi vezetőjét elfogták és az illegális migránsokkal együtt a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányságra előállítják.

A migránsokat – meghallgatásukat követően – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A sofőrrel szemben a nyomozók embercsempészés bűntett elkövetésének gyanúja miatt eljárást indítanak.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Kapcsolódó cikk:

https://www.vaol.hu/kozelet/helyi-kozelet/a-menekultek-mar-a-burgenlandi-falvakban-fenyegetnek-5269493/

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában