Baleset

2022.03.28. 17:27

Ütközött a motoros, majd elment kocsmázni amíg a rendőrök a helyszínre értek Szombathelyen - fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Hétfőn délután egy segédmotoros haladt Szombathelyen a Gábor Áron utcában, amikor egy autós kezdte el előzni. A motoros nem nézett hátra, hanem hirtelen balra kezdett kanyarodni és nekiütközött a már mellette lévő autó oldalának. A motoros elesett, majd felkelt a földről és míg a segélyhívót tárcsázta az autós, a motoros elment a közeli kocsmába inni. 

 

Mikor a rendőrök már a helyszínen voltak, a motoros visszatért, majd elmondta, hogy pár felest megivott a kocsmában és szinte folyamatosan változtatva mondta el, hogy ő honnét merrefelé haladt, az autó is egyik történetben az egyik irányból, a másik történetben a másik irányból érkezett elmondása szerint, sőt, még az is változott, hogy ő a motorral jött-e vagy gyalog tolta a motort.

Forrás: Horváth Balázs

A rendőrök meg akarták szondáztatni a motorost, de a férfi sokadszori nekifutásra sem fújta meg rendesen a készüléket, csak egy pillanatra fújt bele. Eközben továbbra is folyamatosan más történeteket adott elő, hogy hogyan is történt a baleset.

 

Végül három rendőrnek hosszas magyarázás után sikerült meggyőzni a motoros férfit arról, hogy ha nem fújja meg a szondát normálisan, akkor vérvételre fogják előállítani, és ha a baleset körülményei sem lesznek tiszták nagyon gyorsan, akkor igazságügyi szakértőt fognak hívni, és az eljárás akár többszázezres költségét is neki kell majd kifizetni a maximum néhány tízezer forintos helyszíni bírság helyett. Az ittas férfit végül úgy nézett ki, hogy sikerült jobb belátásra bírni, és hirtelen a szondát is sikerült ezután elsőre megfújnia.

Forrás: Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában