Szörnyű tragédia

2022.07.21. 09:26

Azért halt meg egy kisgyermek Ausztriában, mert a 86 éves sofőr összekeverte az autójában a pedálokat

A tragikus közlekedési baleset a tiroli Ellmau településén történt.

vaol.hu

Forrás: heute.at

A baleset a település egyik bevásárlóközpontja előtt történt a napokan. A hete.at beszámolója szerint, egy sofőr elvesztette uralmát járműve felett nekiütközött egy babakocsinak. Az egyéves kisfiúhoz már későn érkezett a segítség, a St. Johann-i kórházban hiába tettek meg mindent az orvosok. A kisgyermek belehalt a sérüléseibe. 

A rendőrség arról tájékozatott, hogy egy 86 éves osztrák állampolgár az ellmaui szupermarket előtti parkolóból az üzlet főbejárata felé hajtott autójával. Ezzel egy időben, egy 28 éves osztrák nő a babakocsiban tolta a kisfiát és így érkeztek meg a bejárathoz. 

Az autó vezetője egy szabad parkolóhelyre akart beállni, de az autója felgyorsult és frontálisan nekiütközött a babakocsinak. Az autó az üzlet hármas üvegezésén keresztül betört az eladótérbe, és olyan szerencsétlenül találta el a babakocsit, hogy az begurult az eladótérbe és ott beszorult.

A jelenlegi vizsgálatok szerint a 86 éves férfi összekeverhette a pedálokat automata járművében. A fiú édesanyját és a balesetet okozó sofőrt, az úgynevezett krízisbeavatkozó csoport látta el. A hatóság "gondatlanságból elkövetett közúti emberölés" miatt indított nyomozást. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában