Vádemelés

2022.11.17. 09:00

Közel egymillió forintot szerzett a vasi nő - A neten hirdetett balatoni szálláshelyet, elektronikai cikkeket, csak éppen egyikkel sem rendelkezett

Vas Megyei Főügyészség

Illusztráció

Fotó: Cseh Gábor

A Vas Megyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Sárvári Járási Ügyészség többrendbeli csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a rovott múltú nővel szemben, aki a vád szerint 2020 januárjától 2020 augusztusáig terjedő időben 29 sértettnek okozott összesen több mint 850.000 forint kárt. A vádirat szerint a vádlott a világhálón balatoni szállásokat, elektronikai termékeket, gyerekjátékokat, babaholmikat kínált eladásra különböző álneveken. Miután a becsapott sértettek elutalták a szálláshely előlegét, illetve a termékek vételárát, a vádlott a szálláshelyek kiadásától visszalépett, a megvásárolt termékeket pedig nem küldte meg a sértetteknek. A vádlottnak nem állt szándékában a meghirdetett szálláshelyek kiadása, illetve a termékek értékesítése, erre nem is volt lehetősége, mert a szálláshelyek nem léteztek, a termékekkel pedig nem rendelkezett. A Sárvári Járási Ügyészség börtönbüntetés, közügyektől eltiltás és vagyonelkobzás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, akinek a büntetőjogi felelősségéről a Sárvári Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában