Ellenőrzés

2022.11.09. 11:56

Lakott területen 128-cal - Az elmúlt hónap rekorder gyorshajtói Vas megyéből

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a sebességtúllépés veszélyeire! A statisztikák adatai szerint a balesetek egyik legfőbb oka a gyorshajtás.

police.hu

Forrás: police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei október hónapban is több olyan közlekedésrendészeti ellenőrzést a tartottak megyeszerte, amelyek fókuszában azok a járművezetők kerültek, akik jelentősen túllépték a megengedett legnagyobb sebességet. Az ellenőrzések ideje alatt volt olyan autós, aki a 88-as számú főúton, Sárvár térségében 90 km/h helyett 161 km/h sebességgel haladt, egy motoros Gencsapáti térségében közlekedett 157 km/h sebességgel, egy harmadik sofőr Szombathely térségében 90 km/h helyett 160 km/h-val közlekedett. Volt olyan sofőr, aki lakott területen belül lépte túl jelentősen a megengedett legnagyobb sebességet, 128 km/h-val közlekedett - írja a police.hu.

A szabálytalanul közlekedő sofőrökkel szemben minden esetben közigazgatási bírságot került kiszabásra. 

Forrás: police.hu
Forrás: police.hu

 

Forrás: police.hu

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a közlekedők figyelmét a sebességtúllépés veszélyeire!

A nagyobb haladási sebesség jelentősen megnöveli a balesetek bekövetkezésének kockázatát, ilyen esetekben a többszörösére nő a féktávolság is. A közlekedési balesetek elkerülése érdekében felhívjuk a járművezetők figyelmét, hogy minden esetben tartsák be a sebességhatárokat! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

Mindannyiunk közös érdeke, hogy kevesebben sérüljenek meg, vagy veszítsék életüket az utakon!

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság munkatársai a jövőben is rendszeresen végeznek sebességméréseket a fokozottan balesetveszélyes útszakaszokon!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában