Finn módszer

2022.12.19. 09:58

Fókuszban az ittas járművezetők - Több, mint 100 autóst ellenőriztek Kőszeg térségében a finn módszerrel

Ezúttal a Kőszegi Rendőrkapitányság térségében végeztek finn módszeres ellenőrzést az egyenruhások. A hétvégén két esetben is pozitív lett az alkoholteszter.

police.hu

Illusztráció!

Forrás: zaol.hu

A Vas megyei rendőrök 2022. december 16-án finn módszeres ellenőrzést tartottak a Kőszegi Rendőrkapitányság illetékességi területén. Az akció ideje alatt 135 gépjárművezetőt ellenőriztek az egyenruhások, melynek során 1 esetben mutatott pozitív eredményt az alkoholteszter. A sofőrrel szemben az ittasság mértékére tekintettel közigazgatási eljárást kezdeményeztek - közölte a police.hu.

A hétvégén további két esetben is pozitív értéket mutatott az alkoholteszter a közúti ellenőrzések során. Szombaton, az esti órákban Szombathelyen intézkedtek a rendőrök egy tanakajdi sofőrrel szemben, aki egy, anyagi kárral végződő balesetet is okozott. Vasárnap, a délelőtti órákban pedig egy helyi járművezetőt igazoltattak a rendőrök Szombathelyen, akivel szemben szintén pozitív értéket mutatott az alkoholteszter. Mindkét gépkocsivezetővel szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Forrás: police.hu

A finn módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a gépjárművezetőket. Negatív eredmény esetén a gépjármű vezetője azonnal folytathatja útját, így az intézkedés csupán néhány percet vesz igénybe. Pozitív eredmény esetén pedig – az ittasság mértékétől függően – közigazgatási, vagy büntetőeljárást kezdeményeznek a gépjármű vezetőjével szemben.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában