Volt pozitív eredmény

2022.12.14. 14:27

Ismét a finn módszert alkalmazták a vasi egyenruhások - Közel kétszáz autóst ellenőriztek Szombathely környékén

Finn módszeres ellenőrzést tartottak a rendőrök a Szombathelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén. A közlekedésbiztonsági akció során a Vas megyei egyenruhások közel kétszáz járművezetőt ellenőriztek.

police.hu

Illusztráció!

Forrás: zaol.hu

A Vas megyei rendőrök 2022. december 13-án finn módszeres ellenőrzést tartottak a Szombathelyi Rendőrkapitányság illetékességi területén, Sé és Torony térségében - írja a police.hu.

Az alkalmazott módszer lényege, hogy egy meghatározott útszakaszon a rendőrök minden áthaladó járművet megállítanak és légalkoholmérő használatával ellenőrzik a gépjárművezetőket. Negatív eredmény esetén a gépjármű vezetője azonnal folytathatja útját, így az intézkedés csupán néhány percet vesz igénybe. Pozitív eredmény esetén pedig – az ittasság mértékétől függően – közigazgatási, vagy büntetőeljárást kezdeményeznek a gépjármű vezetőjével szemben.

Az akció ideje alatt 185 gépjárművezetőt ellenőriztek a rendőrök, melynek során 1 esetben mutatott pozitív eredményt az alkoholteszter. A sofőrrel szemben az ittasság mértékére tekintettel közigazgatási eljárást kezdeményeztek.

A Vas megyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel. Nem lehet elégszer hangsúlyozni azt, hogy aki ittasan vezet, nemcsak önmagát veszélyezteti, hanem esetleges utasait, valamint a közlekedés más résztvevőit is.

A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság elsődleges feladatai közé tartozik a közúti közlekedési balesetek számának csökkentése, megelőzése, ezért a járművezetők a közeljövőben is rendszeresen számíthatnak hasonló ellenőrzésekre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában