Összesítő

2023.01.11. 09:45

Hét baleset egy nap alatt a vasi utakon, három sofőr is ittasan ült a volánhoz

Hét balesetnél helyszíneltek a vármegyei rendőrök az elmúlt 24 órában. Három sofőrnél lett pozitív lett az alkoholteszter az intézkedések során, egyikük balesetet is okozott.

vaol.hu

Illusztráció!

Forrás: VN-archív

A Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra a 2023. január 10-én 5 óra és 2023. január 11-én 5 óra közötti időben egy, súlyos és két könnyű sérüléssel járó közúti közlekedési balesetről érkezett bejelentés. Munkatársaink hét, anyagi kárral végződött közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.

Személyi sérüléssel járó közlekedési balesetnél helyszíneltek az egyenruhások a délelőtti órákban a 86-os számú főúton, Vát és Nemesbőd között. Egy pélyi lakos személyautóval közlekedett a főúton Nemesbőd felől Vát irányába, amikor haladása során elvesztette uralmát járműve felett és a vízelvezető árokba csapódva állt meg autójával. A helyszíni intézkedés során a sofőrrel szemben alkoholtesztert alkalmaztak a rendőrök, amely pozitív értéket mutatott. Kórházi ellátása során további mintavételre is sor került. A baleset során – az elsődleges orvosi vélemény alapján – súlyosan megsérült a 37 éves férfi. Vele szemben büntetőeljárás indult járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

További két esetben mutatott pozitív értéket az alkoholteszter a rendőri intézkedés során az elmúlt 24 órában. Egy helyi sofőrt Vép belterületén, egy soproni járművezetőt Vönöck belterületén igazoltattak az egyenruhások. Mindkét férfival szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában