Vádemelés

2023.01.25. 07:30

Kést rántott a rabló egy sárvári dohányboltban

A rabló az élet kioltására alkalmas hét cm pengehosszúságú kést rántott elő, majd pénzt követelt az eladótól.

Vas Vármegyei Főügyészség

Forrás: VN

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy továbbra is letartóztatásban marad a felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének kísérletével gyanúsított férfi. A Sárvári Járási Ügyészség indítványozta annak a férfinak a letartóztatása meghosszabbítását, aki a megalapozott gyanú szerint Sárváron, 2022 decemberében fejére húzott kapucnival, a száját eltakaró orvosi maszkban ment be egy Nemzeti Dohányboltba, ahol két doboz cigarettát kért, majd az ellenállás leküzdése érdekében az élet kioltására alkalmas hét cm pengehosszúságú kést vett elő, azt az eladó irányába tartotta, és felszólította őt a pénz átadására. 

A sértett a többször megismételt felszólításnak nem tett eleget, ekkor a gyanúsított megpróbálta elvinni a korábban kért és a pultra kikészített két doboz cigarettát, azonban a sértett ezt is megakadályozta. A sértett ellenállása miatt a gyanúsított a kést eltette, és távozott a boltból. A Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően meghosszabbította a férfi letartóztatását további három hónappal, mert fennáll annak a veszélye, hogy a gyanúsított megszökne, elrejtőzne, a bizonyítást megnehezítené, a megkísérelt bűncselekményt véghezvinné vagy szabadságvesztéssel büntetendő újabb bűncselekményt követne el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában