Baleset

2023.02.18. 22:16

Halálra gázoltak Szombathelyen egy kutyát sétáltató férfit - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Szombaton este egy Volkswagen személyautó haladt Szombathelyen, a Muskátli utcában a Dolgozók útja felé. Az autó a város határa előtt elütött egy kutyát sétáltató férfit. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a középkorú férfi közel 40 méterre zuhant az aszfaltra az ütközés pontjától és olyan súlyosan megsérült, hogy az életének a megmentésére semmi esély nem volt, a helyszínen elhunyt. Szintén elhunyt a kutya is. Az autót vezető fiatal férfi a balesetben megsérült, a mentők kórházba szállították.

A baleset lakott területen belül történt, ahol a 50km/h a megengedett legnagyobb sebesség, a nyomok és az autón lévő sérülések alapján a jármű a megengedett legnagyobb sebességet valószínűleg jóval túllépte a baleset idején. A jármű az ütközés helyétől körülbelül 70 méterre tudott megállni. Az ütközés erejét mutatja, hogy az elütött férfi személyes tárgyai, sapkája és ruhái több tíz méteres körben szóródtak szét és az elütött gyalogos gyakorlatilag átszakította a személyautó tetejét. A baleset helyszínén vannak lámpaoszlopok, de a közvilágítás ezen a szakaszon nem működött. A rendőrség a baleset pontos körülményeit igazságügyi szakértő bevonásával vizsgálja, a mentés és a helyszínelés idején az érintett útszakaszt több órára teljesen le kellett zárni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában