Vádemelés

2023.04.06. 08:24

Azt kamuzta a kórházban őt kezelő orvosnak, hogy vasi rendőrök bántalmazták, így keletkeztek a sérülései

vaol.hu

Illusztráció!

A Vas Vármegyei Főügyészség hivatalos közleményben arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség hamis vád bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vádirat szerint 2021 júliusában, kórházi ellátása során az őt ellátó orvosnak valótlanul azt állította, hogy a rendőrök árokba lökték, és emiatt keletkeztek a sérülései. 

A Győri Regionális Nyomozó Ügyészségen hivatalos eljárásban elkövetett bántalmazás bűntette és könnyű testi sértés vétsége miatt indult nyomozásban történt kihallgatása során is megismételte a valótlan állítását, és két Vas vármegyei rendőrt nevezett meg, akik egy Vasvár közeli községben őt bántalmazták. A nyomozás során kiderült, hogy a vádlott állításai nem igazak. A nyomozó ügyészség a rendőrök elleni eljárást, mert a cselekmény nem bűncselekmény megszüntette. A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában