Összegzés

2023.04.19. 09:32

Ittas vezetők és balesetek - Több részeg sofőrt is megfogtak a vasi egyenruhások az elmúlt 24 órában

Egy ittas járművezető, aki vezetői engedéllyel sem rendelkezett, balesetet is okozott Vas vármegyében. A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas vezetés. Kérjük, hogy döntsenek helyesen, ne vállaljanak feleslegesen kockázatot!

police.hu

Forrás: Horváth Istvánné

Az elmúlt 24 órában a Vas vármegyei egyenruhások két, olyan sofőrrel szemben is intézkedtek, akiknél a helyszínen alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott - írja a police.hu.

Egy helyi lakos Püspökmolnáriban közlekedett autójával a Kossuth Lajos utcában, amikor haladása során egy balra ívelő útkanyarulatból kiérve elvesztette uralmát járműve felett, az útról lesodródott és egy beton hídfőnek ütközve, tetejére borulva állt meg autójával. Az intézkedés során alkalmazott szonda pozitív értéket jelzett, továbbá a rendőrök megállapították azt is, hogy a férfi vezetői engedély nélkül közlekedett gépkocsijával. A balesetben – az elsődleges orvosi vélemény szerint – a jármű vezetője súlyosan megsérült. A sofőrrel szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás, engedély nélküli vezetés szabálysértés elkövetése miatt pedig szabálysértési eljárás indult a Vasvári Rendőrkapitányságon.

Egy helyi gépkocsivezetőt Szombathelyen, a Muskátli utcában igazoltattak a rendőrök. A vele szemben alkalmazott alkoholteszter is ittasságot jelzet, ezért a vezetői engedélyét a helyszínen elvették és vele szemben a Szombathelyi Rendőrkapitányság indított büntetőeljárást.

Az alkohol hatására a döntési idő meghosszabbodik, a hibás döntések száma növekszik. Csökken a felelősségérzet és az önkontroll.

A Vas vármegyei rendőrök rendszeresen intézkednek ittasan közlekedő, vagy ittas állapotban balesetet okozó sofőrökkel szemben. A baleseti okok között kiemelkedő kockázati tényező az ittas vezetés. Döntsön helyesen, soha ne vezessen járművet, ha alkoholt fogyaszt! A közlekedési szabályok megszegése súlyos következményekkel járhat!

A vármegyei rendőrök további egy, könnyű sérüléssel járó és öt, anyagi anyagi kárral végződött közlekedési balesetnél is helyszíneltek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában