Baleset

2023.04.26. 10:00

Nem használta a biztonsági övet, súlyosan sérült a vétlen autós Büknél - helyszíni fotók

Horváth Balázs

Forrás: Horváth Balázs

Szerdán reggel egy Citroen személyautó haladt Bük irányába Acsád felől, amikor a város határától nem messze az éjszakai műszakos munkából hazafelé tartó sofőr valószínűleg elbólinthatott, emiatt a jármű áttért a menetirány szerinti bal oldali sávba, ahol félfrontálisan ütközött a szemből érkező utánfutós Opel személyautóval.

Az Opel vezetője nem használta a biztonsági övet, emiatt az ütközéskor átrepült az anyósülésre és súlyos fejsérülést illetve mellkassérülést szenvedett. Őt a csepregi tűzoltók feszítővágó segítségével szabadították ki a járműből, majd a mentők kórházba szállították. A sofőr sérülései a nyomok alapján sokkal kevésbé lettek volna súlyosak, ha a férfi használja a biztonsági övet. A baleset okozóját kivizsgálásra szintén kórházba vitték.

A mentés és a helyszínelés idejére az érintett útszakaszt teljesen le kellett zárni, később félpályán megindult a forgalom, de több kamiont és buszt is vissza kellett fordítani, mivel nem fértek el a roncsok mellett.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában