Összesítő

2023.04.14. 08:23

Öt baleset és egy ittas vezető az elmúlt 24 óra mérlege a Vas vármegyei utakon

Az elmúlt 24 órában öt közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra.

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: vaol.hu

A Vas vármegyei rendőrök 2023. április 13-án 5 óra és 2023. április 14-én 5 óra közötti időben három, anyagi kárral járó közlekedési baleset helyszínén intézkedtek. Szombathelyen 2023. április 13-án kettő, személyi sérüléssel járó balesetnél helyszíneltek az egyenruhások - tájékoztat a részletekről hivatalos oldalán a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság. 

Egy pinkamindszenti lakos személyautóval közlekedett Szombathelyen, a Petőfi Sándor utcában a Paragvári utca felől a Magyar László utca irányába, a külső forgalmi sávban. Haladása során későn észlelte az előtte forgalmi okok miatt fékező gépkocsit és azért, hogy az ütközést elkerülje autóját jobbra kormányozta, melynek következtében lehaladt az úttestről és egy jelzőtáblának csapódott autójával. A balesetben a sofőr – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült.

Egy nicki lakos közlekedett autójával Szombathelyen, a Nádasdy Ferenc utcában, amikor haladása során az „Állj! Elsőbbségadás kötelező” jelzőtábla ellenére behajtott a Szelestey utca kereszteződésébe, ahol összeütközött egy ott közlekedő, szombathelyi lakos által vezetett gépkocsinak. A balesetben a szombathelyi sofőr és utasa – az elsődleges orvosi vélemény alapján – könnyebben megsérült.

Az esetek körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság szabálysértési eljárás keretében vizsgálja.

Az elmúlt 24 órában a rendőrök egy, ittas gépkocsivezetővel szemben is intézkedtek Szombathelyen. Az igazoltatás során a helyi sofőrrel szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért őt a Szombathelyi Rendőrkapitányságra további mintavételre előállították. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában