Összegzés

2023.04.03. 09:39

Tizennégy baleset történt a hétvégén a vasi utakon, köztük egy súlyos sérüléssel végződött

Egy súlyos és tizenhárom anyagi káros közlekedési balesetről érkezett bejelentés a Főkapitányságra.

Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányság

Forrás: Horváth Istvánné

Ahogy arról részletesen beszámoltunk, egy szombathelyi férfi 2023. március 31-én, a reggeli órákban Szombathelyen, a Rohonci úton közlekedett autójával, a külső forgalmi sávban, a Bem József utca irányába. Haladása során elütötte a kijelölt gyalogos-átkelőhelyen áthaladó nőt, aki – az elsődleges orvos vélemény szerint – súlyos sérüléseket szenvedett. A baleset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.

A sárvári egyenruhások 2023. április 1-jén, a délutáni órákban, a 84-es számú főúton intézkedtek egy rábapatyi sofőrrel szemben, aki úgy vett részt autójával a forgalomban, hogy nem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel. A férfit előállították és szabálysértési őrizetbe vétele mellett, engedély nélküli vezetés miatt eljárást kezdeményeztek vele szemben - tájékoztat hivatalos oldalán a rendőrség. 

A kőszegi egyenruhások egy 30 éves férfival szemben intézkedtek 2023. április 1-jén, az éjjeli órákban. Az igazoltatás során megállapították, hogy a férfi ellen a Szombathelyi Törvényszék Büntetés-végrehajtási Csoportja elfogatóparancsot bocsátott ki közérdekű munka szabadságvesztésre történő átváltása miatt. A körözött személyt a rendőrök elfogták és a Főkapitányság fogdájába szállították.

Az elmúlt 72 órában az egyenruhások egy, olyan járművezetőt is igazoltattak, aki szeszes ital fogyasztását követően vett részt járművével a közúti forgalomban A helyi fiatalt Szombathelyen igazoltatták, aki elektromos rollerrel közlekedett. Vele szemben járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárás indult az illetékes rendőrkapitányságon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában