Vádemelés

2023.07.24. 07:47

Az úttesten hagyta az elgázolt vaddisznó tetemét a vasi sofőr, súlyos balesetet okozott

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Makovics Kornél

A Vas Vármegyei Főügyészség közleményben tájékoztatta lapunkat, hogy a Szombathelyi Járási Ügyészség közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki a vád szerint 2022 áprilisában, az éjszakai órákban, a 89-es főúton elütött egy vaddisznót. A sofőr a helyszínen nem állt meg, a kimúlt állatot az úttestről nem távolította el, hanem folytatta útját. Negyed órával később ugyanezen az útszakaszon haladt egy másik autó, amely a vaddisznó tetemének ütközött és megrongálódott. A pár perc múlva érkező harmadik autó szintén nekiütközött a vadnak, melynek következtében a sofőr elveszítette az uralmát a jármű felett, az árokban egy fatuskónak ütközött és a tetejére borult. Az autót vezető sértett a baleset következtében nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket szenvedett el.

A megvádolt férfi megszegte a KRESZ vonatkozó rendelkezését, mivel a közlekedés biztonságát és zavartalanságát befolyásoló veszély elhárításáról nem gondoskodott, és arról a közlekedés többi résztvevőjét sem tájékoztatta. 

A vádlott büntetőjogi felelősségéről a Szombathelyi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában