Sok sikert és erőt!

2023.07.14. 13:47

Fogadalmat tettek az újonc tűzoltók - Három vasi is felszerelt

Száznégy újonc tűzoltó, köztük három Vas vármegyei tett fogadalmat július 14-én a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza előtt.

Vaol.hu

Forrás: Szőke Péter BM OKF

A fogadalomtétel az ünnepség első mozzanata volt, annak szövegét Szabó Richárd hallgató mondta elő. 

Ezek után dr. Góra Zoltán tű. altábornagy, főigazgató köszöntötte az állományt. A tábornok elmondta, hogy a legszebb hivatás gyakorlásához nemcsak kitartásra, erőre, hanem a tudás folyamatos fejlesztésére, csiszolására is szükség van. Emlékeztette a frissen esküt tett hallgatókat arra, hogy egy, a társadalom által elismert hivatást fognak űzni, amelyhez sok sikert és erőt kívánt az újoncoknak. A főigazgató a családtagoknak megköszönte a képzés ideje alatt nyújtott támogatást, és felhívta a figyelmet arra, hogy a kihívások teljesítéséhez is biztos háttér szükséges. 

A hallgatói válaszbeszédben Czifra László tűzoltó őrmester tolmácsolta a szakaszok tapasztalatait, érzéseit. Elmondta, hogy nemcsak egy folyamat végén, hanem egy még izgalmasabb, erőteljesebb folyamat elején állnak társaival, akikkel életre szóló barátságot kötöttek a kiképzés hónapjai alatt. Emlékeztette őket arra, hogy a mindennapok során, veszélyes helyzetekben is figyelniük kell egymás testi épségére, hiszen hivatásukat csakis csapatban tudják a legmagasabb színvonalon teljesíteni. Az őrmester valamennyi tanárnak és családtagnak is köszönetet mondott. 

Ezt követően elismeréseket vehettek át a legkiválóbbak. Dr. Góra Zoltán tűzoltó altábornagy, főigazgató a tűzoltó szakképzésben nyújtott tanulmányi eredménye és közösségi munkája elismeréseként főigazgatói tárgyjutalomban részesítette Tóth György, Varga Károly, Lászlófi Gábor József és Szimuly Gábor tű. őrmestereket.

Az ünnepélyes alkalmon három Vas vármegyei újonc is letette tűzoltó fogadalmát. Biczó Krisztiánt, Csoh Dominikot és Horváth Norbertet július 17-én Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója fogadja majd vezetői körben.

A hagyományokat követve az ünnepségen a kegyelet koszorúját is elhelyezték a tűzoltók a katasztrófavédelem és jogelőd szervezetei Hősi Halottainak emlékművénél.

Forrás: vas.katasztrofavedelem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában