„Osztó kész! Vizet!”

2023.07.14. 13:55

Idén is táboroztak a kis tűzoltók

„Osztó kész! Vizet!” Hallatszott a Bonaventúra tűzoltó táborban, amelyet a hagyományokhoz híven idén is Szombathelyen tartottak.

A húsz fős, tizenkilenc fiúból és egy lányból álló csoport egy júliusi egyhetes tábor keretében ismerkedett meg a tűzoltó lét minden ismérvével, legyen az védőfelszerelés, eszköz, szerállomány, vagy szerelési feladat. A táborozókhoz a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság mindhárom szolgálati csoportja látogatást tett a táborban, hogy a hét minden napján elméleti és gyakorlati foglalkozás keretében tanítsák meg nekik a legfontosabb tudnivalókat. Az egyik napot a gyermekek a szombathelyi laktanyában töltötték. Nagy örömükre szolgált, hogy ellátogathattak a tűzoltókhoz, ahol testközelből is megismerkedhettek a tűzoltólaktanyával, a szakfelszerelésekkel és a tűzoltó gépjárművekkel. 

A táborozók között voltak visszatérők is, ugyanis volt köztük olyan, aki már hatodik éve a Bonaventúra tűzoltótábort választotta nyári programjának. A tanultakról a diákok július 14-én egy vizsga keretében adhattak számot. Délelőtt elméletben és gyakorlatban is vizsgáztak, az elsajátított ismereteket pedig szüleiknek is megmutatták. Nem számított a nyári forróság, gurult a tömlő, kapcsoltak az osztóra és mutatták be, hogyan is tanulták meg a szerelést tűzoltó példaképeiktől.   

Forrás: vas.katasztrofavedelem.hu

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában