Támogatás

2023.07.23. 11:00

Segítség az önkéntes tűzoltóknak

Több mint 57 millió forint támogatást nyert 73 Vas vármegyei önkéntes tűzoltó egyesület - számolt be a főigazgatói döntés eredményéről a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Fotó: Unger Tamás

Főigazgatói döntés alapján 2023-ban 600 millió forint összértékű támogatást oszthatott szét a katasztrófavédelem a Magyarországon működő önkéntes tűzoltó egyesületek között. A kiírt összegre 610 egyesület több mint 500 millió forint értékben nyújtott be pályázatot, melynek segítségével egyebek között működési, gépjármű- és szertárfelújítási támogatásokhoz, valamint különféle tűzoltóeszközökhöz és felszerelésekhez juthattak. 

Vas vármegyében összesen 73 önkéntes tűzoltó egyesület pályázott, közülük valamennyien pozitív elbírálásban részesült: összesen mintegy 57 millió forint nyertek, melyből 16 millió 200 ezer forintot fordíthatnak a működési költségeik fedezésére, a fennmaradó 40 millió 800 ezer forintot pedig eszközbeszerzésre fordíthatják. Az eszköztámogatásként megítélt összeggel fejleszthetik informatikai, távközlési infrastruktúrájukat, de egyebek mellett tűzoltási, műszaki mentési tevékenységhez kapcsolódó egészségügyi felszerelésekkel, vagy akár új tűzoltó védőfelszerelésekkel - védősisak, védőkesztyű, védőcsizma, védőruha, mászóöv -, puttonyfecskendőkkel és dugólétrákkal is gazdagíthatják eszközállományukat. 

Képünkön Mersich Miklós, a Kőszegszerdahelyi Önkéntes Tűzoltó Egyesület parancsnoka és Drenovácz István az új alpintechnikai felszereléseket mutatja: utófinanszírozásban mintegy 829 ezer forintot nyert a szervezet erre a célra. Megtudtuk: a speciális kötelek magasból- és mélyből mentés esetén is nagy segítséget jelentenek, a Kőszegi- hegység közelsége miatt különösen fontos volt a beszerzésük. Mindezeken felelül 120 000 forint működési támogatásban is részesült az egyesület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában