Helyi kék hírek

2023.07.18. 13:00

Újoncokat köszöntött az igazgató

Pénteken, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza előtt tettek fogadalmat a tűzoltó szakmai képzésen újonnan végzett tűzoltók. Az újonc tűzoltók közül hárman immáron Vas vármegye állományát erősítik, őket köszöntötte ma az igazgató.

Vaol.hu

Forrás: Szuhogyi-Balogh Nikoletta tű. fhdgy., Vas VMKI

Dr. Bognár Balázs tűzoltó dandártábornok, a Vas Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója a vezetői állomány előtt személyesen is fogadta a tiszthelyetteseket: Biczó Krisztián tűzoltó őrmestert, aki mától a Körmendi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság kötelékében, valamint Csoh Dominik és Horváth Norbert tűzoltó őrmestereket, akik a Szombathelyi Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság állományában teljesítenek szolgálatot. 

Az igazgató gratulált a képzés abszolválásához, és meghatározta az elkövetkező időszakra vonatkozó elvárásokat. Fő feladatként határozta meg a tanulást, az elméletben tanultak gyakorlatba történő átültetését. Kiemelte, hogy járjanak nyitott szemmel, figyeljenek és tanuljanak a tapasztalt kollégáktól, illetve hangsúlyozta, hogy ne legyenek restek segítséget kérni. Meghatározta továbbá, hogy kövessék a mentorok utasításait, továbbra is tanúsítsanak fegyelmet, feladataikat elhivatottan, elkötelezetten végezzék. Az igazgató úgy fogalmazott: bár nem lesz könnyű feladat, viszont nem lesz egysíkú sem, hiszen minden szolgálati nap, minden beavatkozás más és más. 

A dandártábornok ugyanakkor biztosította az újoncokat mind a beavatkozó tűzoltó állomány, mind a vezetői állomány teljeskörű támogatásáról.

A köszöntőt követően az igazgató átadta a kinevezési okmányokat, majd a tiszthelyettesek megismerkedhettek a vezetői állománnyal, és tájékoztatást kaptak az igazgatóság feladatrendszeréről, illetve felépítéséről is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában