Őrizetbe vették őket

2023.08.30. 18:48

Értéktelen festményekkel fizettek a házért a csalók a szomszédos vármegyében

A 60 millió forintot érő ingatlan tulajdonjogát az egyik tettes lánya szerezte meg.

Vaol.hu

Forrás: MW/archív

Fotó: Baranyai Attila

A zalai nyomozók két csalót vettek bűnügyi őrizetbe, és kezdeményezték letartóztatásukat, mert hamis festményeket adtak egy ház tulajdonjogáért. A rendőr-főkapitányság közlése szerint K. Attila és M. Sándor úgy szerzett meg Hévízen egy ingatlant, hogy értéktelen festményekkel fizettek a ház idős hölgy tulajdonosának, akivel elhitették, hogy a képek jelentős értéket képviselnek - írja a zaol.hu

 A 60 millió forintot érő ingatlan tulajdonjogát az egyik csaló lánya szerezte meg. Emellett K. Attila több személyt csapott be azzal, hogy nem létező pályázati támogatások elnyerését ígérte, amikhez a sértettektől a felmerülő költségek miatt közel százmillió forintot vett át. A zalai rendőrök több hónapos nyomozás eredményeként Fejér és Pest vármegyei kollégáikkal összehangolt akcióban kutatást tartottak a csalók ingatlanjaiban, és pénzt, ékszereket, iratokat, festményeket foglaltak le. 

A Zala Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Alosztályának munkatársai a 48 éves székesfehérvári K. Attilát többrendbeli csalás bűntett, a 61 éves dunavarsányi M. Sándort pedig csalás és pénzmosás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. Őrizetbe vették őket, és kezdeményezték letartóztatásukat. A rendőrök egy 25 éves lányt is felelősségre vontak a pénzmosásban való közreműködése miatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában